Over mij

Het is woensdag ochtend en ik zit in n koffietentje in het Westerpark in Amsterdam. Er staat een latte met havermelk voor m’n neus, m’n laptop en me myself and I. Dit soort momentjes zijn tegenwoordig uitzonderlijk sinds ik in augustus 2019 mama ben geworden van een heerlijk mannetje, Manu Dewa. Het worden en zijn van mama, ik ervaar het als een magisch proces, lekker aards en ook behoorlijk spiritueel. Voor mij is het als een verdieping, een next step in mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets waar ik vanaf mijn 21 jaar mijn focus op heb liggen, persoonlijke groei.

Ik pluk nu de vruchten van jarenlang innerlijkwerk doen, flying high on life. Ik ervaar regelmatig een natural high en heb de tools in handen wanneer ik getriggert of down ben om hiermee om te gaan en belemmerende overtuigingen te transformeren.

Als iemand mij ooit zou hebben gezegd dat ik zwanger zou zijn en een kindje zou krijgen in Amsterdam had ik daar om gelachen, want dat was iets wat ik niet van plan was. Nu wist ik al dat het leven zich helemaal niet zo laat controleren, maar toch doe ik af en toe nog een poging. Dat is vooral op momenten dat ik meer in mijn hoofd zit, dan verbonden met mijn lichaam en heartspace. Want de meeste keuzes maak ik nu gebaseerd op mijn gevoel.

In de periode dat ik met veel passie en liefde 9 jaar lesgaf als leerkracht binnen het speciaal onderwijs stond ik minder in contact met mijn diepere gevoel, vrouwelijkheid en innerlijk weten. Ik werd ik vooral gedreven door een groot verantwoordelijkheidsgevoel en drang de wereld te verbeteren. Dit zelfs ten koste van mezelf. Om hier toch ergens van te kunnen ontladen ging ik in mijn vrije weekenden los in het uitgaansleven, avonden, nachten, weekenden lang. Mijn lichaam fluisterde al een tijdje “stop”, riep al een poosje; “STOP”, schreeuwde even “STOP!!!!!!” Ik kon haar lange tijd niet horen, totdat ze mij liet voelen.

 

Ons lichaam communiceert met ons, het enige dat wij hoeven te doen is luisteren

Een hernia liet zich zien en vooral voelen. Ik deed al een tijdje aan yoga, gewoon 1x in de week naar les. Maar toen ik letterlijk stil kwam te staan en tijd nam naar binnen te keren, wist ik ineens heel zeker; “ik kan mijn lichaam de kans geven te helen.” En stapte vastberaden op het pad van yoga, meditatie, massage en ademwerk. Er waren op mijn pad een aantal vrouwen die mij hierin liefdevol hebben ondersteund. Hiervoor voel ik een diepe dankbaarheid.

Ik kwam weer in contact met mezelf, hoorde wat mijn lichaam me vertelde, vond antwoorden in de stilte in mezelf en wist welke keuzes te maken.  

Door mijn eigen positieve ervaringen begon ik met het experimenteren met yoga, meditatie, ontspanning en massageoefeningen binnen m’n eigen groepen, de resultaten waren er vrijwel meteen! Leerlingen die als “onhandelbaar” werden gezien hadden veel baat bij de ontspanning en massage oefeningen. Leerlingen kregen een grotere capaciteit voor zelfreflectie. Ruzietjes werden bijvoorbeeld gemakkelijker opgelost zonder dat ik mij hiermee hoefde te bemoeien. Er kwam meer rust en ontspanning in de klas.

Dit motiveert me tot op de dag van vandaag om yoga & liefdevolle aanraking binnen het onderwijs, kinderopvang en gezinnen te brengen.

Mijn grote liefde voor bewustzijn, opgedane vakkennis, enthousiasme en Zijns-kracht neem ik mee in de yoga- & ademlessen, retreats en trainingen die ik verzorg.

In 2013 kreeg ik een belletje van een vriendin; “Wij gaan een week trainen met Wim Hof”, ook wel The Iceman genaamd. Ondertussen had ik ontslag genomen van mijn baan in het onderwijs. Van mijn laatste €500,- op dat moment, reisde ik af naar zijn trainingscentrum in Polen. Een keuze gemaakt op puur gevoel. Financieel gezien toen niet echt handig, maar sterk voelen JA dit is “de bedoeling” voor mij nu. Hier leerde ik zijn methode, beheersing van adem, meditatie en mindset, beklom in bikini een sneeuwberg. Het verleggen van mijn grenzen en het openen van mijn bewustzijn is a Way of Life geworden.

Zo verliet ik in 2014 Nederland, binnen 6 dagen tijd besloot ik alles op te zeggen om met een liefde mee naar Ibiza te verhuizen, waar ik 3,5 jaar woonde. Los van het bekende mezelf weer opnieuw vinden en helen, dit was voor mij een intense en ook fantastische leerzame vrije periode. Een plek waar voor mij het aangaan van te leren lessen als een soort kanalisator werkte, snel “in your face”, niet eromheen draaien maar alles aangaan wat op mijn pad kwam hebben in mij een sterke basis gelegd in alles waarvoor ik voor sta.

Ibiza was voor mij een heerlijke plek om yogalessen en massages te geven. Tijdens een yogales zet ik in zowel zacht als kracht. Voelen wat je eigen mogelijkheden en je eigen grenzen zijn op dit moment in het hier en nu, daarnaar luisteren en leren handelen.

Na het volgen van verschillende yoga, adem en massage opleidingen, cursussen en trainingen diende zich een verdiepingsslag aan, ik volgde een Tantra opleiding. Een plek waar ik de kracht van rituelen heb mogen ontdekken. Mannelijke en vrouwelijke energie in mezelf heb ontmoet en leren kanaliseren. In een laatste meditatie van deze training was daar weer dat sterke gevoel van “WETEN”. “Het is tijd om naar Nederland te verhuizen.”
In eerste instantie was ik verbaasd over dit gevoel, ik had het zo fijn op Ibiza. Op een Internationale school gaf ik wekelijks yoga&massage lessen in alle groepen, gaf les op retreats, had prive clienten, genoot van veel vrije tijd, leefde in de natuur boven op een berg, de zee om de hoek, maar toch dat sterke gevoel…. En het klopt, ik volg mijn hart.

Ik ondersteun kinderen en volwassenen in het behouden van hun eigen aangeboren openheid, wijsheid en intuïtie. Zodat zij vertrouwend op hun gevoel hun leven kunnen vormgeven. 


To travel is to take a journey
into yourself

Dr Kaye