Schoolverlichting

Schoolverlichting is een initiatief van De Nieuwe Yogaschool om kinderen in Nederland de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness te laten ervaren. Vanuit de School hebben we samen programma’s ontwikkeld waarin trainers een half uur per week kinderen onderwijzen en de leerkracht ondersteunen.

In deze training word je opgeleid om dit programma zelf te kunnen geven. We doen stilte-oefeningen in de klas en blijven dicht bij de zintuigen om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

Soms denken leerkrachten dat het uitvoeren hiervan een grote tijdsinvestering is. Kostbare tijd die je niet kunt missen. Maar eenmaal aangeleerd ontstaat in enkele minuten rust in de groep, is er meer betrokkenheid en concentratie en hebben kinderen weer de ruimte de stof tot zich te nemen. Betrokken kinderen die zich met een open mind kunnen concentreren, geven de leerkracht rust en ruimte. Je besteedt er tijd aan om juist tijd te krijgen.

Voor wie en wanneer?

Voor yogadocenten, leerkrachten en voor iedereen die kinderen graag wil helpen zich veilig te voelen en in hun kracht te zetten. Bekijk hier wanneer de volgende Advanced studie Schoolverlichting start.

 

De inhoud

In de vijfdaagse Advanced studie Schoolverlichting word je vanuit verschillende expertises opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier toe te kunnen passen.