Mijn visie op onderwijs

Mijn drijfveer is bijdragen aan een positieve veranderingen binnen ons onderwijssysteem

In een omgeving waar de werkdruk hoog is, is het gemakkelijk jezelf te verliezen. Ons hoofd neemt zeker in stressvolle situaties vaak de overhand. Het is belangrijk dat wij als leerkrachten goed in ons vel zitten, dicht bij ons zelf staan, werken vanuit ons hart in plaats van uit ons hoofd. Kinderen voelen dit feilloos aan. Wij zijn een voorbeeld voor onze kinderen, de invloed van ons gedrag is vele malen groter dan wij ons vaak beseffen.

Vanuit authenticiteit is het gemakkelijker en ontspannener leidinggeven en lesgeven. ‘Authentiek zijn’ staat voor ‘echt zijn’, vanuit openheid in contact zijn met je groep. Uiteraard vanuit visie en met je gezonde verstand als kompas!

Waarom?

Het onderwijssysteem van tegenwoordig is naar mijn idee nog te veel gebaseerd op “het oude”, niet mee geëvolueerd met onze bewustzijnsontwikkeling. Waardoor wij als leerkrachten niet volledig tot ons recht komen. Niet volledig kunnen geven wat wij onze kinderen eigenlijk te bieden hebben.

Daarom!

Kinderen staan open, wij hoeven ze alleen maar te helpen deze deurtjes open te houden. Bijvoorbeeld door meditatie & visualisatie, yoga, masseren, ontspannen ademen, leren vertrouwen op je intuïtie, lessen in geluk.

Juist in deze jongste fase is het belangrijk kinderen te helpen niet helpende overtuigingen te kunnen transformeren in zichzelf. Vanuit daar kunnen kinderen groeien en bloeien.

It takes a village to raise a child

Yoga en massage

Waarom Kinderyoga en onderlinge kindermassage in de klas?

Yoga en massage verhogen het lichaamsbewustzijn, het evenwicht fysiek, mentaal en emotioneel, concentratievermogen, de samenwerking capaciteiten, zelf- en wederzijds respect. De zintuigen worden geprikkeld waardoor deze zich goed blijven ontwikkelen.

  • Je leert je kinderen, wat ze bijv. kunnen doen als ze hoofdpijn, buikpijn hebben of zenuwachtig zijn dmv hun eigen adem en gedachten.
  • Je leert kinderen, hoe het is om stil te zijn
  • Je leert kinderen zich door een paar houdingen zich gemakkelijk te ontspannen.

Hierin zit geen competitie-element, niemand kan de beste zijn, iedereen is goed zoals hij is.

Onderlinge kindermassage is een krachtige tool om de sfeer en het groepsproces te verbeteren. Met deze tool creëren we een veilige sfeer binnen elke klas. 

Wetenschappelijk is bewezen dat onderlinge kindermassage en kinderyoga bevorderend werken om pesten tegen te gaan en deze aanrakingsmethoden zorgen ervoor kinderen zich veiliger voelen op school en letterlijk lekkerder in hun vel komen te zitten.

Change only takes place through action

De Dalai Lama

Inspiratiedag

Om kennis te maken met mijn methode, organiseer ik inspiratiedagen voor leerkrachten.

Tijdens een inspiratie dag ervaar je als leerkracht zelf wat diepere ontspanning inhoudt en vervolgens hoe je deze kunt gebruiken om meer rust, stabiliteit en harmonie in je groepen te creëren. Je krijgt concrete lesvormen aangereikt en een “toolkit” met materialen, die je direct na de inspiratie dag kunt inzetten in je groep. Voorop staat altijd plezier en veiligheid. Ontspannen op school is superleuk!

Inspiratiedag €175,- pp 

Er bestaan verschillende manieren om inspiratie te ontvangen,
maar de beste is stil zijn

Training

De training voor leerkrachten

  • Het eerste onderdeel van elke training dag bestaat uit het zelf ervaren van yoga, meditatie en massage.
  • Tijdens de trainingsdagen gaan we wat dieper in op bepaalde achtergrondinformatie, filosofie en de didactiek van kinderyoga en onderlinge kindermassage.
  • Daarnaast ervaren leerkrachten verschillende speelse werkvormen hoe yoga, meditatie en massage zelf toe te passen in de eigen klas.
  • Leerkrachten leren hoe deze lessen stap voor stap op de bouwen.
  • Verschillende werkvormen worden geleerd en samen geoefend om kinderen te leren elkaar op een liefdevolle en respectvolle manier aan te raken.
  • Na de training zijn deelnemers instaat om een veilige sfeer te creëren en om de leerlingen te begeleiden in diepe ontspanningsmomenten gedurende een schooldag.

5-daagse training €550,- pp exclusief aan te schaffen toolkit

De data voor een 5-daagse training zijn in overleg met school samen in te plannen. Dit kan plaatsvinden in een 5-weeks traject, of aan elkaar gekoppelde studiedagen.