Kinderyoga

Ik wil kinderen iets waardevols meegeven en dat is dat ze goed zijn zoals ze zijn. Iedereen doet yoga op zijn eigen manier en dat is goed. Er is geen competitie, niemand hoeft of kan de beste zijn. Ze leren zichzelf te zijn, met respect voor anderen en ze kunnen hun intuïtie en aangeboren openheid behouden. Kinderen weten gevoelsmatig wat goed is en yoga helpt ze dit goede in zichzelf te voelen.

Belangrijk dat kinderen in contact blijven met hun lichaam. Vooral nu in het smartphone en iPad tijdperk…. Om tot leren te komen is ontspanning en een goede samenwerking tussen je lichaam en brein van groot belang.

De yogahoudingen hebben een effect op het fysieke functioneren van het lichaam en bevorderen evenwicht in het endocriene stelsel (hormoonklieren) en het zenuwstelsel. Ook maakt het je lichaam fit en soepel.

Het belangrijkste van alles het is dat vooral LEUK is!

Kinderyoga is spelen met yoga en achter elk spel zit een achterliggende gedachte, de filosofie. De houdingen worden op een dynamische wijze aangeleerd en geoefend. We zijn in beweging en we besteden ook veel aandacht aan jezelf lekker kunnen ontspannen, je adem leren gebruiken, stil zijn, visualiseren, masseren. Je leert je eigen lichaam beter kennen, je grenzen aangeven, je langer concentreren, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten! Je leert bij yoga dingen die je zelf kan toepassen als je bijvoorbeeld zenuwachting bent, hoofdpijn of buikpijn hebt. Kinderen kunnen beter omgaan met de spanningen en gebeurtenissen in het dagelijkse leven.

Zo sterk worden als een leeuw
Zo soepel als een slang
Zo lenig als een aap
Zo relaxt als een kat

Je bent goed zoals je bent, je hoeft per se niet de beste te zijn, je bent gewoon jezelf.  

Kinder coaching

Soms kan het fijn zijn voor een kind om buiten de groep individuele begeleiding te krijgen. Kinderyoga “therapie”. Ik kijk hier naar het kind voorbij zijn gedrag en naar het hele gezin. We kijken samen naar waar we iets fijner kunnen maken en wat daarvoor nodig is.

It is easier to build strong children than to repair broken adults.

F. Douglass 

Familieyoga

Een dag in het teken van samen zijn, contact maken en plezier!

Op deze dag vol plezier gaan we tijd vrijmaken voor elkaar. Een mooi moment om samen even stil te staan. Waar staan we nu eigenlijk als gezin, als ouders? Waar willen we graag naartoe bewegen? Wat vinden we samen belangrijk, hoe willen we samenleven? Allemaal levensvragen waar we op speelse wijze mee aan de slag gaan. Aan het einde van de dag gaan jullie naar huis vol inspiratie en een tastbaar (kunst)werk met de gemaakte speelregels om zo jullie intenties ook thuis levend te houden.

Ook gaan we samen op avontuur, een yoga-avontuur beleven door middel van de yogaoefeningen, elkaar spelenderwijs maar liefdevol masseren, samenspel en creativiteit en uiteindelijk samen ontspannen en stilte ervaren.

“Samen met je kind een fijn naar bed gaan ritueel creëren” Of “Een ontspanningsmoment na een drukke dag”
Samen genieten, samen spelen, samengroeien, samen Zwieren. Voor de ouders bijzonder om naast de yoga mat je eigen kind als spiegel te zien in een liefdevolle en veilige omgeving. Voor de kinderen superleuk om samen met hun ouders kind te kunnen zijn. Op deze dag is er ook tijd voor jezelf. Immers om echt samen te kunnen zijn moet je ook contact hebben met dat wat er binnen in jou leeft.

*Geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Be the reason someone smiles today